Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 0-1: Η παραμονή «πνίγηκε» στα Πηγάδια…

Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 0-1: Η παραμονή «πνίγηκε» στα Πηγάδια…

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την Ξάνθη στα Πηγάδια και τη στέλνει στην κατηγορία που έπρεπε να ανήκει από... πέρυσι.

Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα Πηγάδια, στον πρώτο αγώνα για τα μπαράζ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στην αναμέτρηση, νίκησαν με 1-0 και σπρώχνουν τους Ακρίτες εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται από πέρυσι. Στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε διπλό που ισοδυναμεί με… μισή άνοδο και θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για την Super League στη ρεβάνς της Ριζούπολης το Σάββατο. Το «χρυσό» γκολ για τον Απόλλωνα το σημείωσε ο Μπεντινέλι, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 65ο λεπτό του αγώνα.

Στα Πηγάδια αναμετρήθηκαν δύο «κουτσουρεμένες» ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν παίκτες από την… Κ19, ενώ ο Απόλλωνας είχε όλη κι όλη μία διαθέσιμη εντεκάδα.

Η αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Απόλλωνα να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν πρωταγωνιστής, με τον Μπέντο να λέει «όχι» αρχικά στο 3′ στον Πατράλη και έπειτα στον Κολ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Τεννέ προσπαθούσε για το γκολ, με την Ξάνθη να αμύνεται σωστά. Μέχρι το 65΄ όμως. Ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από τον Τενεκέ με τον Μπεντινέλι να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα  και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Αθήνας.

Στη συνέχεια, οι Ακρίτες έμειναν και με 10 παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του  Χασάνογλου, με το τελικό 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος. Έτσι, η Ξάνθη βρίσκεται ένα βήμα από τον υποβιβασμό της στην Super League 2.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φασίδης, Θυμιάνης (86′ Αδαμίδης), Λεωντσάκος, Ισσακίδης, Κοτόπουλος (74′ Κωτόπουλος), Τσιτσεκίδης (86′ Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59′ Τσιπούρας), Χασάνογλου, Φάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88′ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024