Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς πάνω από 60 ανθρώπους από τα συντρίμμια πολυκατοικίας σε βιομηχανική πόλη όχι μακριά από την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Μουμπάι, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα, ενώ η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη
Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς πάνω από 60 ανθρώπους από τα συντρίμμια πολυκατοικίας σε βιομηχανική πόλη όχι μακριά από την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Μουμπάι, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα, ενώ η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Στο πενταώροφο κτίριο, κοντά σε μια φτωχογειτονιά στη Μαχάντ, ζούσαν σχεδόν 200 άνθρωποι. Κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας.
«Ένας ένοικος είναι νεκρός και άλλοι τουλάχιστον 30 είναι παγιδευμένοι», δήλωσε ο Μπαρατσέτ Μαρούτι Γκογκαουάλ, βουλευτής που εκπροσωπεί τη Μαχάντ, περίπου 165 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι.
Το κτίριο 47 διαμερισμάτων κατέρρευσε σαν πύργος φτιαγμένος από τραπουλόχαρτα, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας στον τόπο της καταστροφής.
Κάτοικοι και αστυνομικοί έψαχναν απελπισμένα στα συντρίμμια να βρουν επιζώντες, ενώ ασθενοφόρα διακόμιζαν τραυματίες σε νοσοκομεία εν μέσω των σφοδρών βροχοπτώσεων του μουσώνα και της ανησυχίας για την πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό.
Τα αίτια της καταστροφής δεν είναι γνωστά. Ωστόσο, οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στην Ινδία, εξαιτίας της αυθαίρετης δόμησης, της χρήσης ακατάλληλων υλικών, των κακοτεχνιών ή των παραβιάσεων του πολεοδομικού κανονισμού.
Κάθε χρόνο, οι σφοδρές βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν την κατάρρευση πολλών οικημάτων που θεωρούνται επικίνδυνα.
Πάνω από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 1.161 καταρρεύσεις κτιρίων στην Ινδία το 2017, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ινδικού εθνικού μητρώου υποθέσεων ποινικής φύσης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας