Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Πελλάνα Λακωνίας.
Στην κατάσβεσή της μετέχουν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη. Τις προσπάθειες ενισχύουν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Δ.Ε. Πελλάνα Λακωνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 #πυροσβέστες ,6 οχήματα και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Στο μεταξύ, η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την πυροσβεστική και δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 275 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, 69 οχήματα, ενώ 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη πραγματοποιούν, εκ περιτροπής, συνεχείς ρίψεις νερού.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.