Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα ένα νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση του TikTok, της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης της κινεζικής εταιρείας ByteDance, σε όλες τις συσκευές που χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στους υπαλλήλους της ή στα μέλη του Κογκρέσου.
«Το TikTok συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν έχει θέση στις συσκευές της κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζος Χόουλι, που ήταν εκ των συντακτών του νομοσχεδίου.
Ο Λευκός Οίκος απειλεί να απαγορεύσει πλήρως την εφαρμογή, εκτός και αν αγοραστεί από τη Microsoft μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε να απαγορευτεί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να κατεβάζουν την εφαρμογή στις συσκευές που τους παρέχει η κυβέρνηση. Μετά την έγκριση και από τη Γερουσία, η απαγόρευση αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα νόμος στις ΗΠΑ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.