Τον Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε να πάρει μια εύκολη απόφαση, επέβαλε γενική καραντίνα προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19 στην Ελλάδα, θέτοντας την υγεία πάνω από την οικονομία.

Πέντε μήνες μετά, με αυτή την περίεργη τουριστική σεζόν στο απόγειό της και το φάσμα της ύφεσης και της ανεργίας να διαβρώνουν τα κρατικά έσοδα και την κοινωνική συνοχή, οι χειρισμοί είναι πολύ πιο δύσκολοι και τα διλήμματα μεγαλύτερα. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι η υγεία εξακολουθεί να αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, «αν χρειαστεί να κλείσει η Μύκονος, θα κλείσει» προειδοποιούν.

Ωστόσο, είναι φανερό ότι παρά τη μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, από την 1η Ιουλίου και έπειτα, αναζητούν το λεπτό σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην υγεία και στην οικονομία. Και ήδη καταστρώνουν το πλάνο του φθινοπώρου για τη λειτουργία των σχολείων, των νοσοκομείων, των καταστημάτων, των υπηρεσιών, για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού, για την παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο