Στη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την εξέλιξη του κοροναϊού τόνισε ότι ειδικά για τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα και είναι πολύ νωρίς ακόμα.
Χαρακτηριστικά εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα.
«Είναι ένα κομμάτι της παράδοσής μας, όμως ο κίνδυνος είναι υψηλότατος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.
Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση την ματαίωσή τους μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις.
Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Αυτό άλλωστε τόνισαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι ειδικοί χαρακτηρίζοντας «τα πανηγύρια επικίνδυνα», καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
Άλλωστε σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση παράταση θα πάρει το μέτρο απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας