Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: 19 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος - Πού εντοπίζονται [γραφήματα]

Κοροναϊός: 19 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος – Πού εντοπίζονται [γραφήματα]

Σε 19 ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος. Παράλληλα, στα νέα κρούσματα δεν περιλαμβάνεται κάποιο από τις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ τρία εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

Σε 19 ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος. Παράλληλα, στα νέα κρούσματα δεν περιλαμβάνεται κάποιο από τις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ τρία εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.983, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1.088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο χάρτης των κρουσμάτων

Από τα 19 κρούσματα:

  • 3 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
  • 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.
  • 1 κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.
  • 1 κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

12 διασωληνωμένοι

Στο μεταξύ, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Μία (8.3%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανένας θάνατος

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η μάσκα επιστρέφει στη ζωή μας, όμως ο συνωστισμός «απειλεί» με πιο αυστηρά μέτρα

Στο μεταξύ, πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας αποκτά από σήμερα και πάλι η προστατευτική μάσκα, αφού εκτός από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συνεχίζει να είναι υποχρεωτική, το ίδιο θα ισχύει και στα σούπερ μάρκετ, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, με τους λοιμωξιολόγους να έχουν ήδη εισηγηθεί χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, αυξάνονται καθημερινά οι επιστήμονες που μιλούν για καθολική χρήση μάσκας.

Ωστόσο, παρά τα «νέα» μέτρα στα οποία προχωρά η κυβέρνηση, δεν λείπουν οι εικόνες συνωστισμού, τόσο σε λιμάνια και αεροδρόμια, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών -τουλάχιστον- να φορούν μάσκα. Κάπως έτσι παραμένει ελεγχόμενη η κατάσταση στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας.

Εκεί που η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί είναι τα όσα συμβαίνουν στα πάρτι που γίνονται -κυρίως- τα Σαββατοκύριακα σε μαγαζιά και όχι μόνο. Μπορεί τα πανηγύρια να απαγορεύτηκαν, αφού αποδείχτηκε πως ο κόσμος δεν μπορούσε να τηρήσει τα μέτρα, ούτε οι διοργανωτές να τα επιβλέψουν, όμως τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όσον αφορά στα πάρτι.

Από τη μια πλευρά, όταν πρόκειται για κατάστημα, οι αυξημένοι έλεγχοι θα βοηθήσουν στην μείωση περιστατικών συνωστισμού στα κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο από την άλλη πλευρά, όταν μιλάμε για «ιδιωτικά» πάρτι σε ταράτσες, ο έλεγχος γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, με συνέπεια ο κίνδυνος να αυξάνεται κατακόρυφα.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την κυβέρνηση αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024