Σπάνιο εικονογραφικό υλικό, αρχιτεκτονική και ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζουν τη Μεγάλη Εκκλησία του Γένους.

Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ μια μεγάλη προσφορά για τον ελληνισμό.

Αγία Σοφία

Παγκόσμιο Σύμβολο της Ορθοδοξίας

Σπάνιο εικονογραφικό υλικό, αρχιτεκτονική και ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζουν τη Μεγάλη Εκκλησία του Γένους.

Το οικουμενικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό μνημείο σε μία μοναδική έκδοση

Η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους των Ελλήνων, η Αγία Σοφία. ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του κόσμου, ένα πραγματικό θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ένα σύμβολο για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Για χίλια και πλέον χρόνια (537-1453), θα αποτελέσει το κέντρο της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Εγινε το μέγιστο θρησκευτικό και πολιτισμικό κέντρο ένα οικουμενικό σύμβολο. Εκεί ο λαός θα γιορτάσει τους θριάμβους, θα θρηνήσει συμφορές και θα αποθεώσει νέους αυτοκράτορες.
Ως μουσείο άνοιξε τις πύλες της την 1η Φεβρουαρίου 1935 και στις 6 Δεκεμβρίου 1985 ανακηρύχθηκε από την UNESCO, Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η εκκλησία που έγινε σύμβολο της ίδιας της Ορθοδοξίας παρουσιάζεται με τρόπο συγκλονιστικό από τις σελίδες της αφιερωματικής αυτής έκδοσης.

Το σπάνιο εικονογραφικό υλικό που παρουσιάζει την πολυθρύλυτη εκκλησία σε όλες τις εκφάνσεις της και την καταγράφει στην ολότητά της, θεωρούμε ότι αποτελεί μια σημαντική συμβολή στη διάσωση της ιστορικής μνήμης αλλά και τη διάδοση της ακτινοβολίας της στην Οικουμένη

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr