Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
Ο Βαρουφάκης, το lockdown και τι έγινε στο λιμάνι
Σήμερα θα γυρίσω λίγο πίσω το ρολόι του χρόνου και θα σας πάω στον περασμένο Απρίλιο, τότε που υπήρχε αυστηρό lockdown και η μετακίνηση γινόταν μόνον για εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν μηνύματος.
Τότε που για άσκοπη μετακίνηση επιβαλλόταν πρόστιμο. Στις 9 Απριλίου λοιπόν το πλοίο «Αχαιός» (Ν.Π. 11228) καταφθάνει στις 5.50 το απόγευμα (δηλαδή λίγο πριν αρχίσει η καθιερωμένη τηλεοπτική ενημέρωση των Τσιόδρα- Χαρδαλιά) στο λιμάνι της Αίγινας.
Και στο λιμάνι αυτό συμβαίνουν ορισμένα παράξενα γεγονότα τα οποία οδήγησαν σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση ανδρών του Λιμενικού γιατί ένας βουλευτής- αρχηγός κόμματος αρνήθηκε τον έλεγχο. Το πόρισμα της ΕΔΕ ολοκληρώθηκε μόλις προχθές και ο λιμενικός που εξετάσθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Στα πλαίσια του ελέγχου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 έκανα σήμα σε ένα κόκκινο ΙΧ με αριθμό κυκλοφορίας (τάδε) και μάρκας Mini Cooper το οποίο αποβιβάστηκε από το πλοίο να σταματήσει. Βρισκόμουν σε πολύ μικρή απόσταση και ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω ότι ο οδηγός του ανωτέρου οχήματος ήταν ο βουλευτής/ αρχηγός της παράταξης ΜΕΡΑ25 κος Βαρουφάκης Ιωάννης.
Ζήτησα από τον κ. Βαρουφάκη να επιδείξει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά έγγραφα του. Επειδή βρισκόμουν αρκετά κοντά στον κ. Βαρουφάκη τον άκουσα να λέει «Εγώ είμαι βουλευτής». Τον ενημέρωσα ότι αυτή είναι τυπική διαδικασία και ότι πρέπει να ελέγξω τα έγγραφά του. Εκείνη την ώρα ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στα λιμενικά όργανα μας είπε: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» όπου με ολοκλήρωση της φράσης του, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε με κατεύθυνση την έξοδο του λιμένα.
Επίσης παρών στο εν λόγω συμβάν ευρισκόταν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Ζορμπάς Ιωάννης ο οποίος προσπάθησε και αυτός να μιλήσει, προκειμένου να διενεργηθεί ομαλά ο έλεγχος από τα λιμενικά όργανα του Λιμεναρχείου Αίγινας, χωρίς αποτέλεσμα».
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442