Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fondation Louis Vuitton : Ανοίγει τις πύλες του με έκθεση αφιερωμένη στη Σίντι Σέρμαν

Fondation Louis Vuitton : Ανοίγει τις πύλες του με έκθεση αφιερωμένη στη Σίντι Σέρμαν

Στην αναδρομική έκθεση, του Fondation Louis Vuitton την πρώτη της Σίντι Σέρμαν από την ατομική της το 2006 στο στο Jeu de Paume, θα περιλαμβάνονται 170 έργα της, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ 1975 και 2020

Το Fondation Louis Vuitton, Μουσείο Τέχνης και Πολιτιστικό Κέντρο υπό την αιγίδα του γαλλικού brand ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει τις πύλες του ξανά τον Σεπτέμβριο.

Το Ίδρυμα με έδρα το Παρίσι, που έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τόνισε την ανάγκη για «συνέχεια», με ένα πρόγραμμα εκθέσεων που υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για τη σύγχρονη τέχνη και τον 20ο αιώνα.

Η πρώτη του έκθεση μετά το άνοιγμα θα είναι αφιερωμένη στην αμερικανίδα καλλιτέχνη Σίντι Σέρμαν.

Η Σίντι Σέρμαν είναι γνωστή για τα φωτογραφικά της πορτρέτα, στα οποία απεικονίζει τον εαυτό της ως μια σειρά από φανταστικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώντας κοστούμια, μακιγιάζ, περούκες και σκηνικά.

Για να δημιουργήσει τις φωτογραφίες της, αναλαμβάνει πολλούς ρόλους φωτογράφου, μοντέλου, καλλιτέχνη μακιγιάζ, κομμωτή, στιλίστριας και υπεύθυνης γκαρνταρόμπας.

Το έργο της έχει επιτύχει τεράστια απήχηση στην ποπ κουλτούρα, τα τελευταία χρόνια, έχει αξιοποιηθεί από τα brand UNDERCOVER και Supreme και η συνεργασία της το 2014 με τον Louis Vuitton έγινε αμέσως συλλεκτική.

View this post on Instagram

La Fondation rouvre le 23 septembre 2020, nous avons hâte de vous retrouver ! 🎉⠀ ⠀ ➡️ Découvrez du 23 septembre au 3 janvier 2021 l’exposition “Cindy Sherman”.⠀ ⠀ ➡️ Prolongation jusqu’au 3 janvier 2021 de l'exposition "Propaganda" de l’artiste Jean Claracq en galerie 3, dans le cadre d’Open Space.⠀ ⠀ ➡️ Puis du 24 février au 25 juillet 2021, “La Collection Morozov” exposera les chefs d’œuvres de l’une des collections les plus exceptionnelles d’art moderne français et russe du 20ème siècle (plus d’informations sur notre site internet).⠀ .⠀ .⠀ 🇬🇧 The Fondation reopens its doors on September 23, 2020, we look forward to seeing you! 🎉⠀ ➡️ Discover from september 23 to January 3, 2021 the exhibition, “Cindy Sherman”.⠀ ⠀ ➡️ Extended until January 3rd, 2021 discover the exhibition “Propaganda” by artist Jean Claracq in gallery 3, as part of the Open Space programme.⠀ ⠀ ➡️ From February 24th to July 25th 2021,”The Morozov Collection” will present masterpieces from one of the most exceptional collections of French and Russian 20th century modern art (more information on our website).⠀ #fondationlouisvuitton

A post shared by Fondation Louis Vuitton (@fondationlv) on

Στην αναδρομική έκθεση, την πρώτη της Σίντι Σέρμαν από την ατομική της το 2006 στο στο Jeu de Paume, θα περιλαμβάνονται όπως μεταδίδει το ΑΠΕ 170 έργα της, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ 1975 και 2020.

Επίσης θα παρουσιαστεί πρώτη φορά μια σειρά από πρόσφατα δημιουργημένα έργα της Σίντι Σέρμαν. Παράλληλα με την κεντρική έκθεση, το Μουσείο θα παρουσιάσει επίσης την Crossing Views, μια επιλογή έργων γύρω από το θέμα των πορτρέτων, που επιμελήθηκε η ίδια η Σέρμαν σε συνεργασία με το Fondation Louis Vuitton, ενώ θα συμπεριληφθούν περίπου 60 έργα 20 διεθνών καλλιτεχνών.

View this post on Instagram

Hi

A post shared by cindy sherman (@cindysherman) on

View this post on Instagram

Hello fall

A post shared by cindy sherman (@cindysherman) on

Η έκθεση «Cindy Sherman at the Fondation Louis Vuitton», η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και αναβλήθηκε, θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 3 Ιανουαρίου 2021.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024