Καιρός : Θερμή εισβολή με 35άρια και αφρικανική σκόνη
Οι μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς και η αφρικανική σκόνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες
Η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική θα προκαλέσει από τις αρχές της νέας εβδομάδας πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης.
Από την άλλη, στη βόρεια Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η «γηραιά» ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Meteo.gr, στις αρχές της νέας εβδομάδας στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.
- Αρκάς: Η spooky «καλημέρα» της Παρασκευής
- ΝΑΤΟ: Ο Χέγκσεθ δεν θα παρευρεθεί στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες
- Συνταγή: Σολομός με ρεβύθια, σπανάκι και κάρι
- Επιδρομή της Ρωσίας στη Ζαπορίζια – Δύο νεκροί
- ΗΠΑ: Νέος βομβαρδισμός του στρατού εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό – Δύο νεκροί
- Διατροφή: Το να τρώμε μαζί με παρέα, μας κάνει καλό
- Επιμένει η κακοκαιρία και την Παρασκευή: Πού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες
- Ελληνικά δέντρα: Ο «Άδωνις» και το «Αρτίτσι» ξεπέρασαν τη χιλιετία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442