Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός σαρώνει και οι Αμερικάνοι... στον κόσμο τους - Διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων

Ο κοροναϊός σαρώνει και οι Αμερικάνοι… στον κόσμο τους – Διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων

Είναι απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, διαδηλώνουν κατά των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους… σιγοντάρει

Είναι απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, διαδηλώνουν κατά των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους… σιγοντάρει.

Όλα αυτά στις ΗΠΑ των 712.399 κρουσμάτων και 37.268 θανάτων από τον κοροναϊό.

Οι διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας από το συντηρητικότερο κομμάτι των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, λαμβάνουν μορφή… επιδημίας στις ΗΠΑ.

Κινητοποιήσεις κατά των απαγορεύσεων, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρις στιγμής στο Μίτσιγκαν, το Οχάιο, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Μινεσότα, την Γιούτα, την Βιρτζίνια και το Κεντάκι.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα πληγώνουν τους πολίτες και την οικονομία, την ίδια ώρα βέβαια που οι υγειονομικοί προειδοποιούν πως μια ενδεχόμενη άρση των μέτρων θα μπορούσε να σημάνει ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Την Παρασκευή μάλιστα με μια σειρά… tweet, όπως δηλαδή συνηθίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ, φάνηκε να στηρίζει τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Οι πολιτείες που ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κυβερνώνται όλες από Δημοκρατικούς. Όμως διαδηλώσεις έχουν γίνει και σε πολιτείες με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες.

Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως με 672.000 και 33.000 αντίστοιχα.

Γιατί διαδηλώνουν

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν υπερβολικά τα μέτρα που έχουν παρθεί για πολίτες και επιχειρήσεις. Ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας στη Μινεσότα, έγραφε στο Facebook του.

«Δεν είναι δουλειά του κυβερνήτη να βάζει απαγορεύσεις στην κίνηση των πολιτών της Μινεσότα. Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν ξεκάθαρος ότι πρέπει να βάλουμε την Αμερική και πάλι να δουλέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να γιατρέψουμε τη χώρα».

Κοσμοσυρροή σε σε παραλία της Φλόριντα

Ακόμα, κατά χιλιάδες έσπευσαν οι πολίτες στον Τζάκσονσβιλ της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, έπειτα από την απόφαση του δημάρχου να άρει εν μέρει την απαγόρευση κυκλοφορίας στους δημόσιους χώρους που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι πολίτες κατέκλυσαν την αμμουδιά αγνοώντας, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τις οδηγίες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο ρεπουμπλικάνος δήμαρχος Λένι Κίρρυ διέταξε το άνοιγμα της παραλίας τις πρωινές και απογευματινές ώρες για σκοπούς «άσκησης και μόνο». Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες μπορούν να τρέξουν, να αθληθούν, να κάνουν μπάνιο, όχι όμως και ηλιοθεραπεία κ.ο.κ.

Ο Κίρρυ απηύθυνε έκκληση στους για σεβασμό των περιορισμών και μίλησε για την «αρχή ενός δρόμου που έχει ως κατάληξη την επιστροφή στη φυσιολογική μας ζωή».

Η άρση του περιορισμού ήρθε κατόπιν της αποκάλυψης του σχεδίου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας των ΗΠΑ σε… φυσιολογικούς ρυθμούς.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024