Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο μητροπολίτης Κέρκυρας, ο οποίος χθες άνοιξε τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα για να γίνει λιτανεία του πολιούχου της Κέρκυρας αλλά και η λειτουργία της εκκλησίας.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Κοντό, ο μητροπολίτης έδωσε κατάθεση σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κοντός, από καμία διάταξη δεν απαγορεύεται η θεία κοινωνία.
«Από καμιά διάταξη, από καμιά ΚΥΑ δεν έχει απαγορευτεί η θεία κοινωνία. Επίσης οι ιερείς έρχονται σε τεράστια ηθικά διλήμματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη θεία κοινωνία».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μητροπολίτη Κέρκυρας: «όσον αφορά τη θεία λειτουργία κινήθηκε απολύτως και στα όρια της ΚΥΑ. Μετά επακολούθησε δεύτερη τελετή, η οποία δεν είναι θεία λειτουργία αλλά λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα».
Ο κ. Κοντός τόνισε πως ο μητροπολίτης Κέρκυρας λειτούργησε στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί τόσο από την εκκλησία όσο και από την πολιτεία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας