Επιστροφή των προσφύγων στον Έβρο μετά το τέλος της πανδημίας προανήγγειλε ο τούρκος ΥΠΕΣ
Μιλώντας για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού κοντά στα σύνορα του Έβρου, παραδέχεται ότι η Άγκυρα μετακίνησε 5.800 μετανάστες για ανθρωπιστικούς λόγους.
Μετά το τέλος της πανδημίας η Τουρκία θα ξαναστείλει τους πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα στον Έβρο, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Μιλώντας για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού κοντά στα σύνορα του Έβρου, παραδέχεται ότι η Άγκυρα μετακίνησε 5.800 μετανάστες για ανθρωπιστικούς λόγους.
«Να σας πω κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει ο κόσμος ακόμη. Από χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκιουλε, ίσως είναι καινούρια πληροφορία» είπε ο κ. Σοϊλού σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών από τον πρόχειρο καταυλισμό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου.
«Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Η επιχείρηση διήρκεσε από το βράδυ μέχρι το πρωί (σσ εννοεί της Παρασκευής 27 Μαρτίου). Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Έκανε λόγο για προληπτική κίνηση. «Επρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό» ενώ αμέσως μετά προχώρησε στις απειλές του.
«Οταν η πανδημία του κοροναϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ’ όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκιουλε».
- Εξωτερικοί παράγοντες εκμεταλλεύτηκαν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στο Ιράν, λέει η Τεχεράνη
- Πρόταση Τραμπ για πλαφόν 10% στα επιτόκια πιστωτικών καρτών – Πολιτικό μήνυμα ή ρεαλιστική παρέμβαση;
- Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται – Αναφορές για 65 νεκρούς
- Βενεζουέλα: Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν έφθασε τους 18
- Αραγκτσί και Ιραβανί, κατηγορούν ΗΠΑ και Ισραήλ για την κατάσταση στο Ιράν
- Γροιλανδία: Τι σημαίνει για τους κατοίκους η «απειλή Τραμπ»
- Η Τσεχία θέλει να μείνει με κορώνα
- Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα και να φύγουν άμεσα από τη χώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442