Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Seat Ateca 2020: Μετριοπαθής ανανέωση

Seat Ateca 2020: Μετριοπαθής ανανέωση

Η ισπανική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή του Ateca η οποία θα επωφεληθεί από μια σειρά σχεδιαστικών αναβαθμίσεων με προέλευση το μεγαλύτερο Tarraco, χωρίς όμως να παρεμβαίνει στα "νευραλγικά" χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Φωτογραφίες: Automedia

Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια παρουσίας του, τo Seat Ateca ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά βελτιώσεων που φιλοδοξούν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά του σε μια ολοένα πιο πολυπληθή και ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κατηγορία.  

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, με δεδομένο το επιμελές καμουφλάζ, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα. Ωστόσο, μια προσεκτική παρατήρηση στα σημεία αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη γρίλια με ελαφρώς παραλλαγμένο σχήμα, ανασχεδιασμένα προβολείς ομίχλης και εισαγωγές αέρα καθώς και ξαναγραμμένα προφυλακτήρα και προστατευτική ποδιά.

Επίσης, η Seat δείχνει να έχει εφοδιάσει το καπό του Ateca με τις χαρακτηριστικές πτυχώσεις που αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσα το νέο Leon και στο μεγαλύτερο SUV της γκάμας της, Tarraco προς όφελος μιας πιο αθλητικής εμφάνισης.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν το νέο spoiler, η ανασχεδιασμένη θύρα αποσκευών και ένα σετ νέου σχεδιασμού φωτιστικών σωμάτων που επίσης παραπέμπουν στο Tarraco χωρίς όμως στην προκειμένη περίπτωση να υπάρχει το επίμηκες φως που συνδέει τα δύο άκρα.

Με δεδομένο ότι το Ateca αξιοποιεί την αρχιτεκτονική MQB, αναμένεται να επωφεληθεί από τα το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που υπήρχε στο Golf έβδομης γενιάς, μειώνοντας σημαντικά τους φυσικούς διακόπτες στο εσωτερικό του.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το Ateca αξιοποιεί και προφανώς θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους τελευταίας γενιάς κινητήρες του ομίλου VW, συμπεριλαμβανομένου του TSI Evo, 1,5 λίτρου σε εκδοχή ισχύος 150 ίππων. Αμφίβολη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ενσωμάτωση  υβριδικών συνόλων στην γκάμα μιας και κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τον ανασχεδιασμό του πλαισίου προκειμένου να φιλοξενηθούν το  ηλεκτρικό μοτέρ και οι μπαταρίες κάτι που θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος.

Όπως και να έχει θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την πρεμιέρα του η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη της χρονιάς προκειμένου να διαπιστώσουμε κατά πόσο τελικά η ισπανική φίρμα θα κάνει το βήμα προς την ηλεκτρική τεχνολογία σε ό,τι αφορά την ανανεωμένη εκδοχή του μεσαίου SUV της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024