Άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτώσης άνω του 2% στις ευρωαγορές, ενώ πτώση δείχνουν και τα futures στην Wall Street.
Η εγχώρια αγορά χθες ήταν κλειστή και «έχασε» την έντονη ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών και σήμερα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:10, διαμορφώνεται στις 556,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,65%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,35 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+5,65%), της Alpha Bank (+4,24%), της Πειραιώς (+3,63%), και της Εθνικής (+3,20%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ(-3,69%), της Τέρνα Ενεργειακή (-2,99%), της Fourlis (-2,85%), της Viohalco (-2,48%) και της Lamda Development (-2,41%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Τραπεζών (+3,87%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+2,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,45%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,01%).
Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 37 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Audiovisual+8,89% και Τζιρακιάν+5,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον-5,75% και Unibios-5,58%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας