Με ελικόπτερα ο έλεγχος της απαγόρευσης κυκλοφορίας (Video)
Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ επιτηρεί από αέρος και δίνει ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ώστε να ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις για να επεμβαίνουν όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση
Με ελικόπτερα και drone από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιτηρεί η Ελληνική Αστυνομία την εφαρμογή των μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση από τις 6 το πρωί της Δευτέρας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού στη χώρα μας.
Ήδη από το πρωί διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη χώρα από αυξημένες περιπολίες αστυνομικών οι οποίοι, εκτός από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ που προβλέπεται για τους παραβάτες, θα επιβάλλουν και σοβαρότερες ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις και επιφέρουν ακόμα και αυτόφωρα αδικήματα.
Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ επιτηρεί από αέρος και δίνει ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ώστε να ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις για να επεμβαίνουν όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ή μεγαλύτερη των 10 συνάθροιση ατόμων.
Σύμφωνα, πάντως με τον σχεδιασμό δυνάμεις της Τροχαίας θα πραγματοποιούν διεξοδικούς ελέγχους στα διόδια για να διαπιστώσουν τους λόγους μετακινήσεων των πολιτών.
Επίσης δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ κλπ θα στήνουν δεκάδες «μπλόκα» σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας για να ελέγχουν κινούμενα οχήματα (με ενδιαφέρον σε όσα επιβαίνουν άνω των δύο ατόμων μετά την σχετική απαγόρευση) αλλά και σε πεζού. Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται η αλλαγή των ηχητικών μηνυμάτων από τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ και προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα, με συστάσεις ακόμη και σε μεμονωμένους πολίτες να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Έλεγχοι θα υπάρξουν σε πάρκα και παιδικές χαρές για την παρουσία εκεί πολιτών.
Ωστόσο οι αστυνομικοί εντοπίζουν κενά σε ορισμένους από αυτούς τους ελέγχους.
- Τέλος χρόνου για τα Airbnb – Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι διορθώσεις στις δηλώσεις
- Κεντέν Ντεράνκ: Ο θάνατος του ακροδεξιού αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο να στιγματιστεί η γαλλική αριστερά
- Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι
- Εικόνες αποκάλυψης στον Έβρο: Πλημμύρισε ο κάμπος των Λαβάρων – Τα νερά απειλούν οικισμούς, ήχησε το 112
- Τραμπ :Δεν θα αφήσω το Ιράν, τον υπ’ αριθμόν έναν τρομοκράτη να αποκτήσει πυρηνικά
- Σχέσεις: Η ιδιαίτερη τάση στον τρόπο με τον οποίο διαλέγουμε σύντροφο
- Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη – Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες
- Ριζικές αλλαγές για τους φροντιστές των ηλικιωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)






















































![Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ απέκτησε και… χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/photo_5834667506767957173_y-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442