Κούγιας για δίκη Τοπαλούδη : Οι άγριες συμπεριφορές των κατηγορουμένων αξιολογούνται από το δικαστήριο
Για τη στάση του ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε ότι «οι άγριες συμπεριφορές κατηγορουμένων αξιολογούνται στο δικαστήριο»
Στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη αλλά και στα προβλήματα που παρουσιάζονται στα δικαστήρια λόγω κοροναϊού αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας.
Για τη στάση του ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε ότι «οι άγριες συμπεριφορές κατηγορουμένων αξιολογούνται στο δικαστήριο».
Πρόσθεσε ότι τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου την έχει διακωμωδήσει το ίδιο το δικαστήριο, ζητώντας νέα εξέτασή του στο ψυχιατρείο.
Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες που αποκάλυψε κατά τη διαδικασία της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η αστυνομικός Σοφία Γκούγκουρα, η οποία είναι η βιοχημικός της Ελληνικής Αστυνομίας που εξέτασε το χώρο του εγκλήματος.
Όπως είπε η κυρία Γκούγκουρα, στο σπίτι όπου συνέβη η δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας βρέθηκαν ίχνη DNA και των τριών εμπλεκόμενων προσώπων. Μάλιστα όπως τόνισε, ίχνη DNA της Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκαν ακόμα και στο ταβάνι του σπιτιού, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Κούγια «αποτυπώνει» το βαθμό της βίας που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι.
Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική Δικαιοσύνη λόγω του κοροναϊού.
Συγκεκριμένα, ο ποινικολόγος υπογράμμισε ότι σε ορισμένες αίθουσες δικαστηρίων συνωστίζονται πάνω από 200 άτομα, σημειώνοντας ότι αρκετοί δικαστές αποφασίζουν -στο μέτρο του δυνατού- την αναβολή της εκτέλεσης των δικών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας