Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν βάζει φωτιά στην Ευρώπη -  Βίντεο ντοκουμέντα με πρόσφυγες να περπατούν προς την Ελλάδα

Ο Ερντογάν βάζει φωτιά στην Ευρώπη – Βίντεο ντοκουμέντα με πρόσφυγες να περπατούν προς την Ελλάδα

Σε πλήρη εφαρμογή βάζει το σχέδιο εκβιασμού της Δύσης ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Τουρκία μετράει δεκάδες νεκρούς στρατιώτες στην Ιντλίμπ

Σε πλήρη εφαρμογή βάζει το σχέδιο εκβιασμού της Δύσης ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Τουρκία μετράει δεκάδες νεκρούς στρατιώτες στην Ιντλίμπ.

Ο τούρκος πρόεδρος έχει δώσει εντολή και από το βράδυ τα σύνορα έχουν ανοίξει, με τα τουρκικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν βίντεο όπου ισχυρίζονται πως απεικονίζουν πρόσφυγες να περνούν κατά εκατοντάδες προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στην τουρκική πλευρά στον Εβρο βρίσκονται 200-300 άτομα χωρισμένα σε μικρές ομάδες από 30 ως 50 άτομα που ψάχνουν τρόπο να περάσουν.

Από τις 02:00 παρατηρείται αυτή η κινητικότητα. Αυξημένη επιφυλακή στις περιπολίες στον Εβρο (τους παρατηρούν και από τις θερμικές κάμερες στον φράχτη).

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως έως τώρα κανείς δεν έχει περάσει στην Ελλάδα.

Συναγερμός στην Αθήνα – Τα μέτρα της κυβέρνησης

Σύμφωνα με κυβερνητικές  πηγές η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Idlib είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις προσφυγικές ροές»

Την ίδια στιγμή η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Τσελίκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τουρκικών κυβερνητικών πηγών κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχία Χατάι της Τουρκίας έδωσε νεότερο απολογισμό του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμού για τον οποίο η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, λέγοντας ότι σκοτώθηκαν 33 τούρκοι στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024