H Μαρία Σάκκαρη ξέμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε από την Ριμπάκινα στον ημιτελικό της Αγίας Πετρούπολης με 1-2 σετ χάνοντας την ευκαιρία να παίξει στον τελικό.
Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ελενα Ριμπάκινα αφού ηττήθηκε με 3-6, 7-5, 6-1 ύστερα από 1 ώρα και 57 λεπτά αγώνα κι έμεινε εκτός τελικού στο τουρνουά τη Αγίας Πετρούπολης. Παράλληλα έχασε και την ευκαιρία να μπει στο top-20 της παγκόσμιας κατάταξης.
Η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ. Η 20χρονη αθλήτρια από το Καζακστάν, προηγήθηκε με 3-2 στα γκέιμ αλλά κάνοντας δύο μπρέικ η Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει στο 6-3 και να κάνει το 1-0 στα σετ.
Στο δεύτερο η Σάκκαρη έχασε ουσιαστικά την ευκαιρία της για να πάρει το παιχνίδι. Αν και η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 2-0 η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 με μπρέικ και έφτασε να πάρει το προβάδισμα με 5-4.
Εκεί όμως η αντίπαλός της αντέδρασε κι αφού έκανε το 5-5 εκμεταλλευόμενη το σερβίς της, έφτασε στο 6-5 με μπρέικ και να πάρει το σετ με 7-5 και να αποκτήσει τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ έναντι της Μαρίας που έδειχνε πλέον κουρασμένη.
Στο τρίτο σετ η 20χρονη τενίστρια κυριάρχησε και το κατέκτησε με 6-1 αφού μετά το αρχικό 1-1, πήρε πέντε σερί γκέιμ και έφτασε στη μεγάλη νίκη και την πρόκρισή της στον τελικό.
Επόμενο τουρνουά για τη Σάκκαρη είναι πλέον το Dubai Championships την ερχόμενη εβδομάδα όπου στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Βεζένκοφ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες του φοβούνται μετά από τόσες σερί ήττες.