Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Χαμός με τις μάσκες στην Κίνα

Κοροναϊός : Χαμός με τις μάσκες στην Κίνα

Ο κοροναϊός έχει φέρει την Κίνα σε πανικό: Μία πόλη κατηγορείται ότι έκλεψε φορτίο με ιατρικές μάσκες από γειτονικό δήμο που έχει πληγεί σοβαρά από την επιδημία.

Μια κινεζική πόλη με μόλις οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού κατηγορείται ότι υπέκλεψε φορτίο με χειρουργικές μάσκες που προοριζόταν για έναν δήμο με 400 περιπτώσεις ασθενών, γεγονός που προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νοσοκομεία και πόλεις σε όλη την Κίνα αναζητούν ιατρικό υλικό, ιδιαίτερα προστατευτικές μάσκες, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού, που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβριο, αγγίζει τις 30.000. Σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

O «πόλεμος της μάσκας»

Οι αρχές της πόλης Ντάλι, στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, κατηγορήθηκαν αυτή την εβδομάδα ότι προχώρησαν σε «επίταξη έκτακτης ανάγκης» ενός φορτίου με μάσκες που προοριζόταν για τον δήμο της Τσονγκκίνγκ, που έχει πληγεί σοβαρά από τον νέο ιό, σύμφωνα με αναφορές σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τσονγκκίγνκ είπε στην Ντάλι να επιστρέψει το φορτίο, αλλά οι αρχές της Ντάλι δήλωσαν χθες ότι είχαν ήδη διανείμει 598 κουτιά με μάσκες και δεν μπορούσαν να τις πάρουν πίσω.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κατηγορούν την πόλη Ντάλι για κλοπή.

Οι αρχές της Ντάλι έριξαν την ευθύνη σε δύο αξιωματούχους. Ένας από αυτούς, διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας της πόλης, απομακρύνθηκε από τη θέση του, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το Τσινγκντάο στην επαρχία Σαντόνγκ έδωσε οδηγίες στα τελωνεία του να κρατήσουν ένα φορτίο με μάσκες και άλλα ιατρικά υλικά που προερχόταν από τη Νότια Κορέα και είχε ως προορισμό την πόλη Σενγιάνγκ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Το Τσινγκντάο κράτησε τις μάσκες ως αντίποινα διότι πίστευε ότι η Σενγιάνγκ κρατούσε με τη σειρά της ένα φορτίο με μάσκες που προοριζόταν για το Τσινγκντάο, όπως ανέφερε σήμερα η κρατική εφημερίδα China Business News.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δύο πόλεις έλυσαν στη συνέχεια τις διαφορές τους, με τα δύο φορτία να αποστέλλονται κανονικά στους αντίστοιχους προορισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024