Αρνί με δεντρολίβανο και μαραθόριζα
Μια εύκολη, γιορτινή και πρωτότυπη πρόταση για το αγαπημένο κρεατικό. Η μαρινάδα δίνει ένταση και η γλυκανισάτη γεύση της μαραθόριζας δροσιά στο τελικό αποτέλεσμα.
Προετοιμασία 20′, Αναμονή 1 ώρα, Μαγείρεμα 1½
Υλικά
1 κ. μπούτι αρνί, ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς την πράσινη φύτρα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
4 φιλέτα αντζούγιας
1 κλαράκι δεντρολίβανο ή θυμάρι
200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 μαραθόριζες
30 κόκκους πράσινο πιπέρι
30 κόκκους κόλιαντρο
2 μάτσα άνηθο
Αλάτι
Διαδικασία
Αφήνουμε το κρέας μία ώρα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα στο μούλτι: Βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, τρεις πρέζες αλάτι, τις αντζούγιες, το μισό δεντρολίβανο και 50 γρ. ελαιόλαδο. Ομογενοποιούμε καλά.
Κόβουμε τις μαραθόριζες εγκάρσια στα τέσσερα, κρατώντας όμως την καρδιά ώστε να μην ξεχωρίσουν τα κομμάτια.
Σε ένα αρκετά φαρδύ σκεύος και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά τις μερίδες αρνιού, να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα αρκετά μεγάλο ταψί ή γάστρα που να χωράει το κρέας και τις μαραθόριζες. Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τη μαρινάδα στο κρέας.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού τις μαραθόριζες, τις απλώνουμε στο σκεύος με το αρνί, όπως βάζουμε πατάτες, και μοιράζουμε τους κόκκους πιπεριού και κόλιαντρου.
Κρατάμε τις κορυφές από το ένα ματσάκι άνηθου. Απλώνουμε το δεύτερο ματσάκι άνηθου και τους μίσχους που περίσσεψαν να σκεπάσουν τα υλικά στο ταψί και φουρνίζουμε στους 160οC για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο αν θέλουμε ένα ζουμερό αποτέλεσμα ή σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για μιάμιση ώρα για πιο παραδοσιακό αποτέλεσμα ψητού αρνιού ή δυόμισι ώρες στους 130οC αν το επιθυμούμε μελωμένο. Για το σερβίρισμα αφαιρούμε τον άνηθο και σερβίρουμε σε πιάτα το κρέας με τη μαραθόριζα. Γαρνίρουμε με τις κορυφές άνηθου που κρατήσαμε.
Συμβουλές
Μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά εποχής, σελινόριζα, καρότα και ξηρούς καρπούς, κάστανα, αμύγδαλα κ.τ.λ
Πηγη: Γευσιγνώστης
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Άρης Betsson – Βενέτσια 90-86: Έδειξε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

































































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442