Χονγκ Κονγκ : Αποχώρησαν από το Πολυτεχνείο όλοι οι διαδηλωτές
Όλοι οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές φαίνεται να έχουν φύγει από την Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ιδρύματος, αφού ομάδες του προσωπικού ερεύνησαν τους χώρους του
Όλοι οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές φαίνεται να έχουν φύγει από την Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ιδρύματος, αφού ομάδες του προσωπικού ερεύνησαν τους χώρους του.
«Ερευνήσαμε συστηματικά όλον το χώρο του πανεπιστημίου και δεν εντοπίσαμε παρά μία διαδηλώτρια σε κτίριο μιας φοιτητικής ένωσης» δήλωσε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, Γουάι Πινγκ-πονγκ.
Η διαδηλώτρια, ηλικίας άνω των 18 ετών, που δεν είναι φοιτήτρια του πανεπιστημίου, βρέθηκε σε μια «συναισθηματικά ασταθή» κατάσταση, επισήμανε ο ίδιος.
Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, που βρίσκεται στη χερσόνησο Καουλούν, βρέθηκε στις 16 και 17 Νοεμβρίου στο επίκεντρο της σκληρότερης αντιπαράθεσης μεταξύ αστυνομίας και ακραίων διαδηλωτών από την έναρξη του φιλοδημοκρατικού κινήματος τον Ιούνιο.
Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το πανεπιστήμιο από την προηγούμενη εβδομάδα.
Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν καταφέρει να αποχωρήσουν από τους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής.
Οι περισσότεροι συνελήφθησαν στη συνέχεια από την αστυνομία, ενώ άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας σχοινιά.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενη παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση του Πολυτεχνείου, ο Γουάι απάντησε ότι δεν έχει λάβει σχετικές πληροφορίες.
Από την πλευρά της, η αστυνομία δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
- Οι «hot» κλάδοι του 2026 – Τα mega deals της νέας χρονιάς
- Τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζούσατε με ένα ρομπότ; – Η εποχή των ανθρωποειδών με AI έφτασε
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ειδικοί προειδοποιούν για την «ψύχωση ChatGPT» – Το αναδυόμενο πρόβλημα μιας νέας εποχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442