Μπολσονάρου : Μη δώσετε πυρομαχικά στον «παλιάνθρωπο» Λούλα
«Είμαστε πλειοψηφία, οι ερωτευμένοι με την ελευθερία και το καλό. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη», έγραψε στο Twitter ο ακροδεξιός πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ζήτησε σήμερα από τους Βραζιλιάνους «που αγαπούν την ελευθερία» να «μην δώσουν πυρομαχικά στον παλιάνθρωπο» Λούλα, τον αριστερό πρώην αρχηγό του κράτους που αποφυλακίσθηκε χθες.
Στην πρώτη του αντίδραση στην απελευθέρωση του πρώην προέδρου, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησής του, ο Μπολσονάρου επιτέθηκε σε μήνυμά του στο Twitter εναντίον του Λούλα και έγραψε γι’ αυτόν πως «είναι προς στιγμήν ελεύθερος, αλλά φορτωμένος με ενοχή», αναφερόμενος στην καταδίκη για διαφθορά που είχε οδηγήσει τον πρώην πρόεδρο στη φυλακή.
Ο Λούλα καταδικάσθηκε για διαφθορά και μπόρεσε να βγει χθες, Παρασκευή, από τη φυλακή όπου έμεινε φυλακισμένος 19 μήνες, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα που αφορά σχεδόν 5.000 κρατουμένους, προς μεγάλη απογοήτευση της δεξιάς.
«Είμαστε πλειοψηφία, οι ερωτευμένοι με την ελευθερία και το καλό. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη», έγραψε στο Twitter ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Χωρίς πορεία ούτε διοίκηση, οι καλύτεροι στρατιώτες πυροβολούν προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και εναντίον των φίλων τους».
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει λόγους να ανησυχεί με την απελευθέρωση του Λούλα, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή ανακοίνωσε με υψωμένη τη γροθιά μπροστά σε χιλιάδες ενθουσιώδεις υποστηρικτές του πως θέλει «να συνεχίσει να μάχεται για τον βραζιλιάνικο λαό».
«Ο λαός πεινάει όλο και περισσότερο, είναι άνεργος, ο λαός εργάζεται για την Uber ή παραδίδει πίτσες», δήλωσε μαχητικός ο Λούλα.
Σήμερα ο ιστορικός αρχηγός της βραζιλιάνικης αριστεράς πρόκειται να μεταβεί στην εκλογική περιφέρειά του κοντά στο Σάο Πάολο (νοτιοανατολική Βραζιλία) και να επισκεφθεί το συνδικάτο μεταλλουργών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
- Κούβα: Η Ρωσία θα στείλει πετρέλαιο για «ανθρωπιστικούς λόγους»
- Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
- Κυπαρισσία: Δύο ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν οι γιατροί το 3χρονο παιδί που πέθανε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442