Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία : Στο πλευρό του αποφυλακισθέντος Λούλα η γαλλική Αριστερά

Βραζιλία : Στο πλευρό του αποφυλακισθέντος Λούλα η γαλλική Αριστερά

Ο Λούλα, ιστορική προσωπικότητα της βραζιλιάνικης Αριστεράς, ανέκαθεν υποστήριζε ότι είναι αθώος

«Νίκη», «Ανάσα για τη Βραζιλία»: από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν έως τον Φρανσουά Ολάντ, πολλοί πολιτικοί της Αριστεράς στη Γαλλία χαιρέτισαν την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, που βγήκε χθες το βράδυ από τη φυλακή.

«Η νίκη όταν δεν υποχωρούμε και αρνούμαστε να μας χειραγωγήσουν» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ανυπότακτη Γαλλία (La France Insoumise) Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Λούλα στη φυλακή το Σεπτέμβριο.

Ο Λούλα παρέμεινε στη φυλακή επί ενάμιση χρόνο κατηγορούμενος για διαφθορά.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την πλήρη απελευθέρωση του #Lula και τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών Βραζιλιάνων. Ο Λούλα ελεύθερος, η Βραζιλία αναπνέει!» δήλωσε από την πλευρά του ο εθνικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Φαμπιάν Ρουσέλ.

Ο πρώην σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι «η θέση του Λούλα δεν είναι στη φυλακή» και ότι την «ελευθερία που του δόθηκε πίσω, γνωρίζω ότι θα τη θέσει στην υπηρεσία της Βραζιλίας».

«Ο Λούλα ελεύθερος! Επιτέλους! Η απελευθέρωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας δείχνει τα ψέματα και τους χειρισμούς που έφεραν στην εξουσία τον Μπολσονάρου», το σημερινό πρόεδρο της Βραζιλίας, δήλωσε επίσης ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ολιβιέ Φορ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δήλωσε επίσης ότι ο εθνικός γραμματέας του PS αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, Ζαν-Μαρκ Ζερμέν, θα συναντηθεί με τον Λούλα σε μερικές ημέρες για να συζητήσουν «τον κοινό αγώνα ενάντια στον εθνολαϊκισμό».

Βραζιλιάνος δικαστής έδωσε χθες εντολή να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος Λούλα, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και 10 μηνών για διαφθορά.

Ο Λούλα, ιστορική προσωπικότητα της βραζιλιάνικης Αριστεράς, ανέκαθεν υποστήριζε ότι είναι αθώος.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024