Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία : Άρχισαν να αποχωρούν από το μέτωπο ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσοι αυτονομιστές

Ουκρανία : Άρχισαν να αποχωρούν από το μέτωπο ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσοι αυτονομιστές

Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές άρχισαν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από έναν τομέα-κλειδί της γραμμής του μετώπου στις ανατολικές περιοχές της χώρας, προοίμιο μιας πολυαναμενόμενης ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής, ανακοίνωσαν σήμερα ο ουκρανικός στρατός και αυτόπτες μάρτυρες

Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές άρχισαν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από έναν τομέα-κλειδί της γραμμής του μετώπου στις ανατολικές περιοχές της χώρας, προοίμιο μιας πολυαναμενόμενης ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής, ανακοίνωσαν σήμερα ο ουκρανικός στρατός και αυτόπτες μάρτυρες.

«Η αποχώρηση των στρατευμάτων και του εξοπλισμού άρχισε» ανάμεσα στα χωριά Πέτριβσκε και Μπογκντάνιβκα, δήλωσε ο Μπογκντάν Μποντάρ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού, στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν επιτόπου.

Η αποχώρηση των στρατευμάτων στο Πέτριβσκε είναι ένα από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ενδέχεται να ανοίξουν το δρόμο για μια τετραμερή σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, με στόχο τον τερματισμό της υποβόσκουσας σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

Σε μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές έχουν σκοτωθεί από το 2014 περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, η οποία συμφωνήθηκε το 2015 στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει δηλώσει πως η αποχώρηση από το χωριό Πέτριβσκε θα σημάνει πως η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλους τους απαραίτητους όρους από την πλευρά της για να πραγματοποιηθεί η ειρηνευτική διάσκεψη.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024