Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GLA 45 2021: Επίθεση από τη βάση της... περιπέτειας

Mercedes-AMG GLA 45 2021: Επίθεση από τη βάση της… περιπέτειας

H κορυφαία έκδοση του μικρότερου SUV της Mercedes-Benz, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης φιλοξενώντας κάτω από το καπό της τον ήδη γνωστό ως ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα ευρείας παραγωγής, λειτουργώντας παράλληλα προεξαγγελτικά για τη νέα γενιά της GLA η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους -λίγους- μήνες.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά της GLA μπορεί να μην έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της, ωστόσο η παρουσία της κορυφαίας έκφρασής της με τα διακριτικά 45, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει προκειμένου το μικρότερο SUV των Γερμανών να υποδεχθεί τη νέα γενιά του η οποία θα μοιραστεί τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά με τις A-Class και CLA, προβάλλοντας ένα πιο ολοκληρωμένο όσο και ψηφιακά άρτιο χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά την κορυφαία έκδοση, στοιχεία όπως η γρίλια Panamericana, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, οι διογκωμένοι θόλοι, οι μεγάλοι τροχοί με τις χαρακτηριστικές ζάντες, οι κόκκινες δαγκάνες του ικανότερου συστήματος πέδησης αλλά και η παρουσία της αεροτομής η οποία λείπει από τα δοκιμαστικά πρωτότυπα των «απλών» εκδόσεων της νέας GLA αποτελούν αδιάψευστα χαρακτηριστικά της φροντίδας των μηχανικών του Affalterbach.

Επίσης με δεδομένο ότι στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν για πρώτη φορά λήψεις από το εσωτερικό της έκδοσης, η «ανατριχιαστική» σπορ συνάφεια με τις ήδη γνωστές κορυφαίες εκδόσεις των νέων μικρών της Mercedes-Benz δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το «ποιόν» της συγκεκριμένης παραλλαγής της νέας GLA.

Όπως ισχύει και για τις Α-Class και CLA, στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έκδοσης θα βρεθεί ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.991 κ.εκ. o οποίος θα συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων AMG Speedshift και σύστημα τετρακίνησης, προσφέροντας 387 ίππους στη βασική διαμόρφωση και 421 στην κορυφαία S.

Aν και στην προκειμένη περίπτωση είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς για το ποια από τις δύο εκδόσεις πρόκειται η αφετηρία παραμένει ίδια, ενώ πλην του κινητήρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η GLA με τα διακριτικά 45 θα επωφεληθεί από όλα τα καλούδια που συναντάμε στην κορυφαία έκδοση των A-Class και CLA συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Drift Mode το οποίο αποτελεί προαιρετική επιλογή στην έκδοση των 387 ίππων και standard σε αυτήν των 421 ίππων.

Αυτό που επίσης δεν πρόκειται να λείψει επίσης είναι μια έκδοση με τα διακριτικά AMG 35 η οποία θα προηγηθεί της GLA 45 που θα πρέπει να αναμένεται το 2021.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024