Την περσινή τραγική χρονιά η ΑΕΚ τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου από τον Οκτώβριο.
Aν και ήταν η πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν, οι οπαδοί της ομάδας πίστευαν πως φέτος θα ήταν καλύτερα τα πράγματα και η ομάδα θα ήταν ανταγωνιστική μέχρι τέλους.
Η ήττα με 2-0 όμως από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την άφησε στο -8 ήδη από την κορυφή κάτι που σημαίνει πως και φέτος το έργο των «κιτρινόμαυρων» όσον αφορά στην υπόθεση τίτλος, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο έως και ακατόρθωτο από νωρίς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 σετ στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη από την Καρλοβάρσκο και θα πάει στην Τσεχία για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση την επόμενη εβδομάδα.
Ο σπουδαίος Νταβίντ Φουστέρ ξενάγησε τον γιο του στο γήπεδο που μεγαλούργησε με τον Ολυμπιακό και έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο των «ερυθρόλευκων» μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν.
Ο τραυματισμός του Τζίμι Μπάτλερ, το βλέμμα του Στεφ Κάρι και η αίσθηση ότι το όνειρο της τελευταίας μεγάλης πορείας ίσως τελείωσε πριν προλάβει να αρχίσει.