Υπάλληλοι υπ. Πολιτισμού για Joker : Να αναλάβουν την ευθύνη Μενδώνη και Χρυσοχοΐδης
Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού καταδικάζει την αστυνομική έφοδο στις αίθουσες όπου προβαλλόταν το Joker και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της
Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσαν ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφο όπου παιζόταν η ταινία Τζόκερ και τη διαχείριση του περιστατικού από τα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη.
Απαράδεκτη η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος
Ο Σύλλογος κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από πλευρές κυβέρνησης είναι απαράδεκτη». Κανένας Υπουργός δεν μπορεί και δεν πρέπει να προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του ευθύνη πίσω από ενέργειες υπαλλήλων. Πόσο μάλλον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εξέδωσε εσπευσμένα δελτίο τύπου μιλώντας για «αυτόβουλες ενέργειες υπαλλήλων», με απειλές για «πειθαρχικά», στοχεύοντας υπαλλήλους επιλεκτικά και ονομαστικά ακόμη και στην χτεσινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού ζητούν να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησής τους και να υπάρξουν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους.
Η ανακοίνωση
Κυρία Μενδώνη και κύριε Χρυσοχοΐδη, υπάρχει και κάτι που λέγεται πολιτική ευθύνη!
Ως υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καταγγέλλουμε την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε κινηματογράφους και την προσαγωγή ανηλίκων και των γονιών τους σε αστυνομικά τμήματα. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό ουδόλως «προστατεύονται» οι ανήλικοι: το αντίθετο, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους βίωσαν στην πράξη την καταστολή και τα αποτελέσματά της!
Από εκεί και πέρα όμως, η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από πλευρές κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Κανένας Υπουργός δεν μπορεί και δεν πρέπει να προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του ευθύνη πίσω από ενέργειες υπαλλήλων. Πόσο μάλλον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εξέδωσε εσπευσμένα δελτίο τύπου μιλώντας για «αυτόβουλες ενέργειες υπαλλήλων», με απειλές για «πειθαρχικά», στοχεύοντας υπαλλήλους επιλεκτικά και ονομαστικά ακόμη και στην χτεσινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού!
Όχι κυρία Μενδώνη και κύριε Χρυσοχοΐδη, οι υπάλληλοι εφαρμόζουν ισχύοντες νόμους, και οι νόμοι είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που τους εισηγούνται. Ακόμη περισσότερο, το με ποιον τρόπο εφαρμόζονται οι νόμοι στην πράξη, έχει να κάνει με την πολιτική ηγεσία και το στίγμα που η ίδια δίνει. Όταν το στίγμα είναι οι «επιχειρήσεις νόμου και τάξης» στο ΥΠΡΟΠΟ, όταν το στίγμα είναι η επιστροφή στη δεκαετία του 1950, ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός των υπαλλήλων που επικρατούν στο ΥΠΠΟΑ, τότε ακόμη και η εφαρμογή των διατάξεων για την ακαταλληλότητα μιας ταινίας, θα μετατρέπεται σε σαφάρι προσαγωγών ανηλίκων. Η πολιτική ευθύνη για αυτό όμως είναι στην κυβέρνηση που εμπεδώνει αυτό το κλίμα αυταρχισμού!
Ζητάμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε απειλή για «πειθαρχικά μέτρα».
Ζητάμε να υπάρξουν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους (όπως ο νόμος 449 του 1937 για τους ανήλικους στον κινηματογράφο!) ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές.
- Δένδιας για την 25η Μαρτίου: Τιμάμε αυτούς που διαμόρφωσαν εθνική συνείδηση, μετατρέποντάς την σε επαναστατική πράξη
- Ιστορίες: 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου – Αυτό το Σάββατο με τα ΝΕΑ
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με πτυχία «μαϊμού»
- ΜΜΕ Βραζιλίας: «Μπεσίκτας και Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον Φερεϊρίνια»
- ΣΥΡΙΖΑ: Φτάνουν πια τα «καθρεφτάκια» στους παραγωγούς μας, κ. Μητσοτάκη
- Τέμπη: Οργή για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης – Τι λένε συγγενείς θυμάτων και δικηγόροι
- Αντζελίνα Τζολί: Η συγκλονιστική επιστολή που της έστειλε μια γυναίκα από τη Γάζα
- Ένας κουρασμένος σκύλος είναι ευτυχισμένος. Είναι έτσι, όμως;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/agustin-fernandez-6U97YfljDK4-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442