Μογκερίνι : Πολύ ανησυχητικές οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι μίλησε για το διπλό μέτωπο της Τουρκίας σε Συρία και κυπριακή ΑΟΖ.
Την ανησυχία της για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για την τραγική κατάσταση στη Συρία εκφράζει για ακόμη μια φορά η ΕΕ.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι οι συνέπειες των ενεργειών της Άγκυρας στη Συρία θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.
«Εξαιρετικά» επικίνδυνες οι συνέπειες από τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία
Η κ. Μογκερίνι σε απάντησή της για την Τουρκία στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, μετά τις εργασίες της 4ου Περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στο οποίο συμμετείχε και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η ΕΕ ζήτησε από την Τουρκία να τερματίσει την στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας επανέλαβε τη σαφή θέση της ΕΕ για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, λέγοντας ότι «ζητήσαμε από την Τουρκία να σταματήσει και πιστεύουμε ότι οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».
"Our position on the military intervention that Turkey is undertaking in the north east of Syria is clear. We ask Turkey to stop it. We believe the consequences would be extremely dangerous" @FedericaMog on Syria at the @UfMSecretariat in Barcelona #UfM pic.twitter.com/8jzMyLpeUI
— European External Action Service – EEAS 🇪🇺 (@eu_eeas) October 10, 2019
Σημείωσε ωστόσο ότι θα ήταν λάθος να διασυνδεθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την Συρία με αυτό το ζήτημα.
Από την άλλη πλευρά, είπε, «υπάρχουν άλλα ζητήματα που μας ανησυχούν πολύ – ορισμένα εξ αυτών ηγέρθησαν σήμερα – τα οποία συνδέονται με άλλες τουρκικές δραστηριότητες στην περιοχή».
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442