Ισπανία: Τρεις νεκροί από τις φονικές πλημμύρες
Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη νοτιοανατολική Ισπανία, δήλωσε σήμερα στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο δήμαρχος της Αλμερίας στην Ανδαλουσία, με αεροδρόμια και δεκάδες δρόμους να παραμένουν κλειστοί για δεύτερη ημέρα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη νοτιοανατολική Ισπανία, δήλωσε σήμερα στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο δήμαρχος της Αλμερίας στην Ανδαλουσία, με αεροδρόμια και δεκάδες δρόμους να παραμένουν κλειστοί για δεύτερη ημέρα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Το τρίτο θύμα είναι ένας άνδρας, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του που βρισκόταν σε μια σήραγγα «η οποία πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε», έγραψε ο δήμαρχος της Αλμερίας Ραμόν Φερνάντες Πατσέκο στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ένας αστυνομικός κατάφερε να διασώσει δύο άλλους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, είπε ο δήμαρχος στον ραδιοφωνικό σταθμό.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, το θύμα είναι «ένας μεσήλικας άνδρας».
Χθες Πέμπτη, δύο αδέλφια, ένας 61χρονος και η 51χρονη αδελφή του, έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκε το αυτοκίνητό τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο χωριό Κοντέτ στην Καστίλλη-Λα-Μάντσα.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις γειτονικές περιοχές της Βαλένθια και της Μούρθια έχουν παρασύρει αυτοκίνητα σε πολλές πόλεις και έχουν υποχρεώσει εκατοντάδες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένους αυτοκινητοδρόμους, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι βροχές έχουν προκαλέσει προβλήματα στις συγκοινωνίες. Τα αεροδρόμια της Αλμερίας και της Μούρθιας έκλεισαν σήμερα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του ισπανικού αεροδρομίου Aena. Στις πληγείσες περιοχές κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία. Στη Βαλένθια, όπου τα σχολεία είναι κλειστά από χθες Πέμπτη, περισσότεροι από 500.000 μαθητές έμειναν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.
Η μετεωρολογική ένωση της Βαλένθια AVAMET έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην πόλη Οντινιέντ (35.000 κάτοικοι), όπου υπερχείλισε ο ποταμός Κλαριάνο, αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί από τα νερά σ’ έναν δρόμο του Μόισεντ (4.000 κάτοικοι), καθώς και σιδηροδρομικών γραμμών «που έχουν μεταμορφωθεί σε ποταμό» στο Φοντ ντε λα Φιγκέρα (2.000 κάτοικοι).
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)





















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442