Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καθάρισαν» την Πολωνία και πάνε για μετάλλιο οι Ισπανοί

«Καθάρισαν» την Πολωνία και πάνε για μετάλλιο οι Ισπανοί

Η Ισπανία προκρίθηκε στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με κορυφαίο τον Ρίκι Ρούμπιο (19π.,9ασ.) , ενώ τέσσερις Ισπανοί είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Πολωνοί δεν τα παράτησαν, όμως λύγισαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο δεύτερος αγώνας της προημιτελικής φάσης είχε ξεκάθαρο φαβορί και η Ισπανία δικαίωσε τον «τίτλο» που της έδωσαν. Οι Πολωνοί έκαναν ότι μπορούσαν έως και το 35ο λεπτό όπου και έριξαν την διαφορά στους τέσσερις πόντους.

Ο φανταστικός Ρίκι Ρούμπιο έσπασε ρεκόρ, έπαιξε ηγετικά με 19 πόντους και εννέα ασίστ και οδήγησε την «φούρια ρόχα» στη ζώνη των μεταλλίων. Ο Σλότερ έκανε ότι μπορούσε πετυχαίνοντας 19 πόντους και έξι ασίστ, όμως οι μαχητικοί Πολωνοί, που αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, λύγισαν και έμειναν  εκτός συνέχειας.

Η εθνική Ισπανίας ξεκίνησε δυναμικά τον προημιτελικό με την Πολωνία, ωστόσο η έκπληξη του τουρνουά κράτησε κοντά την διαφορά στο πρώτο πεντάλεπτο (13-9). Ρούμπιο και Γκασόλ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί για την «φούρια ρόχα», ενώ ο Σλότερ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Πολωνούς.

Ο Ρούντι ανέβασε την διαφορά στο 16-9 με τρίποντο, όμως ο Βασίνσκι απάντησε από τα 6,75 (16-12, 3.57). Η Ισπανία έδειξε την ποιότητά της, όμως ήταν άστοχη και ο Κούλικ ισοφάρισε με τρίποντο με ένα λεπτό να απομένει .

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά και πήγαν στους δύο πάγκους με το +4 (22-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ισπανία ξεκίνησε πάλι δυνατά με τον Ερναγκόμεθ να είναι εξαιρετικός. Ο Σλότερ κράτησε κοντά τους Πολωνούς με τρίποντο και συνέχισε να δείχνει πως δεν θα τα παρατήσουν (29-28, 6.57).

Η «φούρια ρόχα» με τρία συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε την διαφορά στους +10 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (38-28, 5.53).

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έφτασε πρώτος σε διψήφιο αριθμό πόντων (14) στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Στα 4.10 του δεύτερου δεκαλέπτου η Πολωνία είχε μειώσει σε 38-32, ενώ πήγε στο -2 δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου.

Στα 39’’ ο Ρούντι τραυματίστηκε καθώς χτύπησε στο γόνατο , έπειτα από φάουλ που έκανε. Ο Ρούμπιο χάλασε την τελευταία επίθεση της ομάδας του, ο Βασίνσκι κέρδισε φάουλ από τον Ρίμπας στα 10’’ και ο Πολωνός ευστόχησε και στις δύο 45-41.

Ο Ρούμπιο κέρδισε φάουλ από τον Σοκολόφσκι με απολογισμό 1/2  βολές. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 46-41 και η ομάδα του Μάικ Τέιλορ απέδειξε πως δεν θα πέσει αμαχητί!

Στα πρώτα δύο λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ έφτασε στο 53-44 με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές επιθέσεις  και τον Ρούντι να επιστρέφει ξεπερνώντας τον μικροτραυματισμό του.

Ο Ρούμπιο ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα αυξάνοντας την διαφορά των δύο ομάδων και ξεκίνησε την μεγάλη «επίθεση» των Ισπανών (56-44, 7.14).

Οι  Πολωνοί μείωσαν στους 10 πόντους 3.32 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ έριξαν την διαφορά στο 65-58 ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Γιούλ έκανε λάθος στα 23’’ και η Πολωνία δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο», αφού ο Κόζαρεκ αστόχησε σε τρίποντο και στον αιφνιδιασμό της Ισπανίας ο Οριόλα σκόραρε εύκολα, διαμορφώνοντας το 67-58, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Σλότερ μπήκε «κεφάτος» και πέτυχε καλάθι και φάουλ πηγαίνοντας το σκορ σε 67-61. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ απάντησε επίσης με γκολ φάουλ, ενώ είχε προηγηθεί καλάθι της «φούρια ρόχα» και εκτόξευσε την διαφορά στους 11 (72-61).

Ο Βασίνσκι μείωσε σε 76-72, ωστόσο ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ πέτυχε το έμμεσο τρίποντο  για το 79-72  με 5 λεπτά να απομένουν.

Ο Ρούμπιο «σκότωσε» με τρίποντο τους Πολωνούς 4.43 πριν τη λήξη (82-72). Οι Ισπανοί έκαναν το 89-74, 2 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού και ουσιαστικά «καθάρισαν» τους μαχητικούς Πολωνούς.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και οι Ισπανοί διαμόρφωσαν το τελικό 90-78.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024