Αντίθετοι οι δικηγόροι στη διαμεσολάβηση-Προειδοποιούν για 48ωρη αποχή
Την αντίθεσή της επιβεβαίωσε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, υπό την προεδρεία του προέδρου της Δημητρίου Βερβεσού, στην υποχρεωτική υπαγωγή διαφορών στην διαμεσολάβηση.
Την αντίθεσή της επιβεβαίωσε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, υπό την προεδρεία του προέδρου της Δημητρίου Βερβεσού, στην υποχρεωτική υπαγωγή διαφορών στην διαμεσολάβηση.
Επισημαίνει δε, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, τότε ο δικηγορικός κόσμος θα κατέλθει πανελλαδικά σε 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά του και παράλληλα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Αντίθετη η ολομέλεια στις προωθούμενες συντάξεις
Παράλληλα, η ολομέλεια εξέφρασε την αντίθεσή της στις προωθούμενες διατάξεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και των προσόντων των εκπαιδευτών.
«Η ελληνική Πολιτεία να στηρίξει τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας»
Καλεί επίσης την ελληνική Πολιτεία αλλά και την Δικαιοσύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.
Η πρόσφατη απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει Έλληνες πολίτες, συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.
Η Ολομέλεια, τέλος, αποφάσισε επίσης να διοργανώσει επιστημονική εκδήλωση στην Αθήνα, στις 14.11.2019, με θέμα την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη διατύπωση βελτιωτικών ρυθμίσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Άρης Betsson – Βενέτσια 90-86: Έδειξε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- THEON: Συμφωνία αξίας 1 δισ. ευρώ για προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442