Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας η οποία χτυπήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα ανήμερα του Πάσχα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα.
Ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star , περιγράφει τον Γολγοθά που ζουν οι ίδιοι και το αγγελούδι τους.
«Ακριβώς 5 μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα» λέει ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.
Ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό και πάνω στο γλέντι πυροβόλησε στον αέρα.
«Nτροπή του, κατέστρεψε μια οικογένεια, έκλεισε ένα σπίτι ουσιαστικά» λέει ο πατέρας.
Τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ζητά η οικογένεια της Αλεξίας. Η οικονομική τους κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Η ανάγκη να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό, σε κέντρο αποκατάστασης, είναι επιτακτική ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.
Ο πατέρας απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι επιθυμούν να συνδράμουν.
Συγκινητική ήταν η κίνηση των κατοίκων στις Θεσπιές που έδωσαν το «παρών» στη συναυλία για την 8χρονη. Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας