Στο Ινστιτούτο Brainport για συμπράξεις υψηλής τεχνολογίας ο Μητσοτάκης
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις
Επίσκεψη στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν πραγματοποίησε ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το Ίδρυμα προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική σύνδεση της επιστημονικής παραγωγής με την αγορά.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις.
Κατά την άφιξή του, ο έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε έναν έλληνα πρωτοετή φοιτητή, τον χαιρέτισε, είχε σύντομη συνομιλία μαζί του και του επεσήμανε ότι σπουδάζει σε καλό πανεπιστήμιο.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που προωθεί τη σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.
Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μία γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, ούτως ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθούν το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας