Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι – Στην Εισαγγελία οδηγήθηκε ο χειριστής του ταχύπλοου
Σύμφωνα με το συνήγορό του ο 44χρονος αναμένεται να ζητήσει 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε αναμένεται να κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου
Στην εισαγγελία Ναυπλίου, παρουσία του συνηγόρου του, οδηγήθηκε το μεσημέρι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα, όλοι αδέλφια.
Σύμφωνα με το συνήγορό του ο 44χρονος αναμένεται να ζητήσει 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε αναμένεται να κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου.
Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, όπου επηλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.
Ανέφερε εξάλλου ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.
Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα της αιματοληψίας
Τη Δευτέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί ο 44χρονος χειριστής του ταχυπλόου προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.
Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας.
Στο ταχύπλοο εκτός του χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.
Καταγγελίες για τον χειριστή
Εν τω μεταξύ, καταγγελίες για τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφος έρχονται στο φως, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι το εν λόγω μαύρο σκάφος είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα – Σπέτσες, γεγονός πάντως που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.
Πάντως, αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο γάλλος οδηγός, που μετέφερε ξένους τουρίστες, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως πράγματι υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες αλλά πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της προανάκρισης προτού καταλήξουμε σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
- Οι «hot» κλάδοι του 2026 – Τα mega deals της νέας χρονιάς
- Τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζούσατε με ένα ρομπότ; – Η εποχή των ανθρωποειδών με AI έφτασε
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ειδικοί προειδοποιούν για την «ψύχωση ChatGPT» – Το αναδυόμενο πρόβλημα μιας νέας εποχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442