Και δεύτερο πλοίο μέσα σε μία μέρα ακινητοποιήθηκε στις Κυκλάδες
Στο λιμάνι Γαυρίου της Ανδρου ακινητοποιήθηκε το πλοίο Aqua Blue κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο συμβάν στις Κυκλάδες καθώς νωρίτερα είχε επίσης ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Σαντορίνης το Olympus καθώς στο κήτος του διαπιστώθηκαν ρωγμές.
Στο λιμάνι Γαυρίου της Ανδρου ακινητοποιήθηκε το πλοίο Aqua Blue κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου.
Το πλοίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να προσάραξε και ελέγχεται από ειδικούς για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Aqua Blue εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα-Ανδρο-Τήνο-Μύκονο με 86 επιβάτες, 18 ΙΧ και 18 φορτηγά.
Οι 35 επιβάτες με προορισμό την Ανδρο αποβιβάστηκαν κανονικά, ενώ οι 51 επιβάτες και τα 8 οχήματα των άλλων προορισμών, επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Θεολόγος» και αναχώρησαν για τον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Εντός του πλοίου αυτήν την ώρα βρίσκονται μόνο τα 14 φορτηγά.
Το Olympus στη Θήρα
Νωρίτερα, είχε ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Θήρας το Ε/Γ-Ο/Γ Olympus σημαίας Κύπρου, καθώς στο κήτος του πλοίου διαπιστώθηκαν ρωγμές. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το Olympus εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα και Ρέθυμνο.
Εκτός των 52 επιβατών, από το πλοίο απομακρύνθηκαν οκτώ φορτηγά και δύο ΙΧ.
Το τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και ιδιώτης δύτης επιθεώρησαν το πλοίο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου.
Αμέσως εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας, ενώ όπως διευκρινίστηκε από το Λιμενικό Σώμα δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας