Ο Βόλος βρισκόταν κοντά στην απόκτηση του Χάβι Λάρα, αλλά παρουσιάστηκε διαφορά στα οικονομικά δεδομένα και ο 33χρονος Ισπανός μέσος δεν θα υπογράψει στην ομάδα της Μαγνησίας.
Ο Λάρα ήταν αρνητικός στην τελική πρόταση του Βόλου και δεν προχωράει η μεταγραφή. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως είναι η δεύτερη μεταγραφή που χαλάει για το Βόλο μετά από εκείνη του Πορτογάλου, Μαξ Βελόζο.
Ο Ισπανός ξεκίνησε την καριέρα του στην Κόρδοβα. Ακολούθως αγωνίστηκ σε Βιλανουέβα, Ρεάλ Ουνιόν, Έθιχα, Αλμερία, Αλκακά, Έλτσε, Αλκογιάνο, Βαλένθια Β΄, Πονφεραντίνα, Έιμπαρ.
Το 2015 πήγε για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ινδίας και η Ατλέτικο Καλκούτας μέχρι το Γενάρη του 2017, ενώ είχε μεσολαβήσει και ένας δανεισμός στην Τενερίφη.
Το Γενάρη του 2017 επέστρεψε στην Κόρδοβα από την οποία έμεινε ελεύθερος στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου.
Στην επαγγελματική του καριέρα έχει 202 συμμετοχές, 16 γκολ και 23 ασίστ. Την περασμένη σεζόν είχε 21 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.
Δυνατός αγώνας έγινε στο μήκος των ανδρών στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου, ναι ήρθε δεύτερος, κατάφερε να πετύχει φετινό ρεκόρ με άλμα στα 8,27 μέτρα.
LIVE: Άστον Βίλα – Μπράιτον. Παρακολουθήστε live στις 21:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άστον Βίλα – Μπράιτον για την 26η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από το Novasports Premier League.
LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ. Παρακολουθήστε live στις 21:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ για την 26η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από το Novasports 2.