Στο κόκκινο η ένταση με Ιράν : Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατό στη Σαουδική Αραβία
Η κίνηση σημειώνεται εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ αλλά και συμμάχων τους στον Κόλπο, που επηρεάζει τις διεθνείς αγορές πετρελαίου.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την ανάπτυξη αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και υλικού στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σημειώνοντας ότι η κίνηση έχει στόχο να υπάρξει «επιπρόσθετο μέσο αποτροπής» μπροστά στις «αναδυόμενες και σοβαρές απειλές» στην περιοχή του Κόλπου.
Αδεια από Σαλμάν
Νωρίτερα, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι ο σαουδάραβας μονάρχης Σαλμάν ενέκρινε τη φιλοξενία αμερικανικών στρατευμάτων στην επικράτεια της χώρας του για την υπεράσπιση της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» στην περιοχή.
Η κίνηση γίνεται εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ αλλά και συμμάχων τους στον Κόλπο, που επηρεάζει τις διεθνείς αγορές πετρελαίου.
Χθες Παρασκευή, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι κατέλαβε βρετανικό δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ, ενώ διέψευσε ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό κατέρριψε ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Περίπου 500 στρατιωτικοί
Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε ότι θα αναπτυχθούν άλλοι περίπου 500 στρατιωτικοί στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από το Πεντάγωνο.
Τον Ιούνιο, το Πεντάγωνο είχε αναγγείλει πως θα αναπτυχθούν περίπου 1.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, χωρίς να αποσαφηνίσει πού ακριβώς.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
- «The Moment»: Η Charli xcx απόλαυσε ιδιαιτέρως τη συνεργασία της με την Κάιλι Τζένερ
- Εθνικό Απολυτήριο: Ο οδικός χάρτης για διάλογο 9 μηνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)
















![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442