Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ στα Στενά του Ορμούζ : Καμία επαφή με το τάνκερ Stena Impero

Θρίλερ στα Στενά του Ορμούζ : Καμία επαφή με το τάνκερ Stena Impero

«Το πλοίο μας Stena Impero δέχθηκε επίθεση από μικρά πλεούμενα και ελικόπτερο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, κατά τη διέλευσή του από τα Στενά του Ορμούζ, στα διεθνή ύδατα», ανέφερε η πλοιοκτήτρια, Stena Bulk.

Η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία δεξαμενοπλοίου υπό βρετανική σημαία το οποίο «κατασχέθηκε» από τους Φρουρούς της Επανάστασης, επιβεβαίωσε χθες ότι έχει χάσει την επαφή με το σκάφος μετά την «επίθεση» που δέχθηκε στα Στενά του Ορμούζ.

«Δέχθηκε επίθεση»

«Το πλοίο μας Stena Impero δέχθηκε επίθεση από μικρά πλεούμενα και ελικόπτερο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, κατά τη διέλευσή του από τα Στενά του Ορμούζ, στα διεθνή ύδατα», ανέφερε η πλοιοκτήτρια, Stena Bulk, σε ανακοίνωσή της.

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να έλθουμε σε επαφή με το σκάφος, το οποίο έχει πάρει πορεία προς βορρά, προς την κατεύθυνση του Ιράν», κατά την ίδια πηγή.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το πλοίο δεν παρέβη κανένα διεθνή κανονισμό ούτε τους κανόνες τις ναυσιπλοΐας.

«Αγνόησε προειδοποιήσεις»

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε δηλώσεις πηγής προσκείμενης στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, κατά την οποία το πετρελαιοφόρο είχε απενεργοποιήσει τη συσκευή εντοπισμού θέσης του, αγνόησε προειδοποιήσεις των Φρουρών της Επανάστασης και κινείτο σε λαθεμένη κατεύθυνση σε θαλάσσια οδό στα Στενά του Ορμούζ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 23 μέλη πληρώματος. Οι ναυτικοί αυτοί είναι «Ινδοί, Ρώσοι, Λετονοί και Φιλιππινέζοι», σύμφωνα με τον Ερικ Χανέλ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Stena Bulk.

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί» και «η ασφάλεια (…) του πληρώματός μας παραμένει ο βασικός μας σκοπός», κατά τον ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024