«Εχουμε αεροσκάφη που επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο» και «επιτηρούν την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνουν οι ΗΠΑ, μετά τις καταγγελλίες της Βρετανίας για ακινητοποίηση δεξαμενοπλοίων της από το Ιράν.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αεροσκάφη αναγνώρισης, επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών βρίσκονται στον διεθνή εναέριο χώρο και παρακολουθούν την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ, ευρισκόμενα σε επαφή με πολεμικά πλοία στον Κόλπο, μερικές ώρες αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο κατήγγειλε την ακινητοποίηση δύο δεξαμενοπλοίων βρετανικών συμφερόντων στην περιοχή.

«Εγγυόμαστε την ασφάλειά τους»

«Εχουμε αεροσκάφη που επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο», «επιτηρούν την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ερλ Μπράουν, εκπρόσωπος του μικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM).

Η ναυτική δύναμη της CENTCOM «βρίσκεται σε επαφή με αμερικανικά [εμπορικά] πλοία στην περιοχή και εγγυάται την ασφάλειά τους», πρόσθεσε ο Μπράουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr