Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μυρίζει μπαρούτι» στο Ιράν: Οι «Φρουροί της Επανάστασης» κατάσχεσαν βρετανικό πετρελαιοφόρο

«Μυρίζει μπαρούτι» στο Ιράν: Οι «Φρουροί της Επανάστασης» κατάσχεσαν βρετανικό πετρελαιοφόρο

Κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο που φέρεται να έχει συλληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Χορμούζ, ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Imperο στα Στενά του Ορμούζ.

Μέλη της ναυτικής δύναμης των Φρουρών ανέβηκαν στο δεξαμενόπλοιο «για μη τήρηση του διεθνούς ναυτικού κώδικα», κατόπιν «αιτήματος των λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Sepahnews, τον ιστότοπο των Φρουρών, και μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι το Λονδίνο αναζητεί επειγόντως επιπλέον πληροφορίες ότι ένα τάνκερ υπό βρετανική σημεία έκανε στροφή και κατευθύνθηκε σε ιρανικά χωρικά ύδατα.

Κατεπείγουσα σύσκεψη της κυβέρνησης στο Λονδίνο

Κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο που φέρεται να έχει συλληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Χορμούζ, ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times.

Το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv, το Stena Impero είναι ένα δεξαμενόπλοιο που ανήκει στη Stena Bulk και φέρει σημαία Μεγάλης Βρετανίας. Το πλοίο κατευθυνόταν στο Τζουμπάιλ της Σαουδικής Αραβίας.

Ένας χάρτης εντοπισμού των πλοίων δείχνει ότι το Stena Impero έκανε απότομη στροφή ενώ έπλεε στο Στενό του Χορμούζ, στη νότια είσοδο του Κόλπου, και κατευθύνεται βόρεια, προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024