Απίστευτο: Στην Κρήτη μαγειρεύουν και τρώνε λαγοκέφαλους
Παρά το γεγονός ότι είναι επικίνδυνα και τοξικά!
Τι κι αν θεωρείται απαγορευμένος, μερικοί τολμηροί Κρητικοί αποφάσισαν να μαγειρέψουν και να φάνε τον λαγοκέφαλο.
Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Αγίας Γαλήνης επιβεβαίωσαν στο boatfishing.gr, ότι ο λαγοκέφαλος όχι μόνο τρώγεται αλλά είναι και πολύ νόστιμος, παρομοιάζοντας το κρέας του με κοτόπουλο, φτάνει βέβαια να καθαριστεί σωστά.

«Δεν εμπιστεύομαι κανέναν, θα φάω μόνο λαγοκέφαλους που έχω καθαρίσει ο ίδιος» ανέφερε άτομο που έχει φάει πάνω από 300 κιλά λαγοκέφαλους σύμφωνα με τα λεγόμενα του!
Τουλάχιστον 50 άτομα στο χωριό τρώνε τα τοξικά αυτά ψάρια, κυρίως ψαράδες. Το λαγόψαρο, όπως αλλιώς το αναφέρουν, «βγάζει δύο φιλέτα, καθαρά χωρίς αγκάθια».
Το μαγειρεύουν πλακί, βραστό, τηγανητό, με κουρκούτι, ακόμα και στιφάδο και… κοκκινιστό!

Όσο για τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο, αυτά κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας.
Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές,
Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το είδος που βρίσκεται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα τοξικό και δεν είναι το ίδιο με αυτό που καταναλώνουν οι Ιάπωνες.
Επίσης, σύμφωνα με το boatfishing.gr, το ψάρι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αν φαγωθεί καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει. Μάλιστα σημειώνεται πως η τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
- Ξέσπασμα Μουρίνιο κατά των παικτών του
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
- Ιράκ: Η απαχθείσα Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτελσον αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με αξιωματούχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442