Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη θέση με σούπερ Χάντερ η ΑΕΚ

Τρίτη θέση με σούπερ Χάντερ η ΑΕΚ

Με κορυφαίο τον Βινς Χάντερ η ΑΕΚ πέρασε ξανά από το Περιστέρι (82-83) και με 3-1 νίκες πήρε την τρίτη θέση στην φετινή Basket League.

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην τελευταία επίθεση, η ΑΕΚ επικράτησε με 83-82 του Περιστερίου και κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κάνοντας το 3-1 στη σειρά των μικρών τελικών.

Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Ένωση προηγήθηκε μέχρι και με 9 ποντους, όμως χρειάστηκε την βολή του Χάντερ και το χαμένο τρίποντο του Κάλαχαν στο τέλος, για να παρει το ροζ φύλλο αγώνα και την τελική της κατάταξη, η οποία ουσιαστικά δεν έχει κάποιο αντίκρισμα. Για την ΑΕΚ πρώτο σκόρερ ήταν ο Γκέιμπ Γιόρκ με 19 πόντους, ενώ για το τέταρτο Περιστέρι, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σταμάτησε στους 18 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

Η ΑΕΚ πέρασε με πολύ καλή νοοτροπία στην πρώτη περίοδο. Οι παίκτες του Μπάνκι «εκτελούσαν» εξαιρετικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν με εννιά πόντους (13-22) έχοντας 8/12 σουτ. Το Περιστέρι αντέδρασε προσωρινά, ο Γκρέι βοήθησε με το περιφερειακό του σουτ, όμως το συγκρότημα του Μπάνκι έκλεισε το δεκάλεπτο όντας μπροστά με έξι πόντους (18-24).

Η ΑΕΚ με τον Θίοντορ προσπέρασε και πάλι με εννιά πόντους (21-30), όμως Κάλαχαν, Φλέμινγκς και Καράμπελας ήταν η αιτία του 9-0 σερί για την ισοφάριση. Το ματς απέκτησε και πάλι χαρακτήρα ντέρμπι, η ΑΕΚ είδε τον Χάντερ να γράφει το 32-36, όπως και ο Τσαλμπούρης το 34-38, με τον Ντάνιελ να μειώνει στους δύο πόντους με κάρφωμα. Ενα ακόμα τρίποντο του Γιορκ έδωσε στην Ένωση πέντε πόντους απόσταση με το 38-41 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Το Περιστέρι εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένο στην τρίτη περίοδο, ο Γκρέι με τον Βασιλόπουλο, μαζί με τον νεαρό Καράμπελα έδωσαν το προβάδισμα για τους γηπεδούχους (45-43), με τον Σκορδίλη να κρατάει μπροστά την ομάδα του με ένα ακόμα δίποντο. Η ΑΕΚ είχε κολλήσει επιθετικά, ο Κάλαχαν συνέχισε να «εκτελεί» από την περιφέρεια, με τον Ντάνιελ να τον ακολουθεί για το 57-54.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Γιαννόπουλο να έχει σκοράρει 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της προηγούμενης περιόδου για το 60-59.

Ο Γιόρκ πήρε και πάλι το… όπλο του και με συνεχόμενους πόντους πραγματοποίησε το 62-66. Με 6μιση λεπτά για το τέλος, ο Φιλιππάκος μείωσε σε 66-68 και ο Βασιλόπουλος επανέφερε το προβάδισμα υπέρ των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ απέκτησε σκορ από τον Θίοντορ, ο Φλέμινγκς πέτυχε το τρίποντο και ο Σκορδίλης έκανε το 76-74 με 3:59 για τη λήξη.

Η Ένωση έμεινε κοντά στο Περιστέρι, προηγήθηκε με έναν πόντο, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν διαρκώς επιθέσεις.

Με το σκορ στο 79-80, οι φιλοξενούμενοι είχαν την επίθεση, ο Σαντ Ρος σκόραρε για το 79-82, όμως ο Βασιλόπουλος με τρίποντο έφερε και πάλι το ματς στα ίσα με 25 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Πεδουλάκης αποφάσισε να κάνει φάουλ στον Χάντερ, αυτός έβαλε τη μία βολή και με 10 δευτερόλεπτα η κατοχή έμεινε στους γηπεδούχους. Η μπάλα ήρθε στα χέρια του Κάλαχαν, ο οποίος αστόχησε για τρεις και το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στην Ένωση

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024