Δεν είναι λίγες οι ομάδες στο NBA που χάνουν σκόπιμα, προσπαθώντας να τερματίσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται, προκειμένου να πάρουν έναν πολύ καλό παίκτη στην διαδικασία του ντραφτ.

Ο Άνταμ Σίλβερ μίλησε για το παραπάνω φαινόμενο, το λεγόμενο «tanking» δηλαδή, χαρακτηρίζοντας το καταστροφικό για το πρωτάθλημα και τις ομάδες, τονίζοντας πως ναι μεν πρέπει να φτιαχτούν ομάδες με καλούς παίκτες, αλλά πρέπει παράλληλα να υπάρχει κουλτούρα σε κάθε οργανισμό.

Αναλυτικά όσα είπε: «Η κούρσα για τον πάτο της Λίγκας είναι καταστροφική, νομίζω, για όλους. Διαβρωτική για τους παίκτες και για τους οργανισμούς. Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και παράγoντες που ήξεραν καλύτερα την κατάσταση, δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι στην πίεση από τους οπαδούς τους και από τα Μέσα, τα οποία τόνιζαν, σε μερικές περιπτώσεις, ότι: «Γιατί να δραστηριοποείσαι σε αυτό το επίπεδο όταν θα πρέπει να γίνεις είτε πολύ καλύτερος είτε πολύ χειρότερος;».

Προφανώς, θα πρέπει να πάρεις μεγάλους παίκτες, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να χτίσεις μία κουλτούρα, χρειάζεσαι δυνατή διοίκηση και προπονητικό επιτελείο. Οι παίκτες γίνονται σταδιακά καλύτεροι, χρόνο με τον χρόνο.

Δείτε τους δύο εξαιρετικούς οργανισμούς που παίζουν στους τελικούς. Είναι φοβερό να βλέπεις τους Ουόριορς και τους Ράπτορς, δύο φοβερές ομάδες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, να εκπροσωπούν τη Λίγκα».