Πομπέο : Το Ιράν ευθύνεται… που πουλάμε όπλα στη Μέση Ανατολή
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επικαλέστηκε την «ιρανική επιθετικότητα» για να δικαιολογήσει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επικαλέστηκε χθες Παρασκευή την «ιρανική επιθετικότητα» για να δικαιολογήσει την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία με «κατεπείγουσα» διαδικασία, η οποία παρακάμπτει το Κογκρέσο.
«Μόνο μία» φορά
Οι συμβάσεις, συνολικής αξίας 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν σκοπό να «υποστηριχθούν οι σύμμαχοί μας, να ενισχυθεί η σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και να βοηθηθούν οι χώρες αυτές στην αποτροπή και στην άμυνά τους έναντι της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η απόφαση να παρακαμφθεί το Κογκρέσο θα εφαρμοστεί «μόνο μία» φορά.
Πηγή: ΑΠΕ
- Έξι τρόποι για να διαχειριστούμε την απογοήτευση
- Το Ιράν πλήττει ιταλική βάση στο Ιράκ – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα
- Golden Visa: Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές των ακινήτων μετά την αύξηση του ορίου στις 800 χιλ. ευρώ
- Η διελκυστίνδα της Μέσης Ανατολής: Γιατί οι σύμμαχοι του Ιράν αποφεύγουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
- Χρήστος Ράμμος: Αποδομώντας το «Alitheia Forum» σε 218 λέξεις – «Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να προσδιορίσει πως θα του γίνει ο έλεγχος»
- Στα θρανία οι ασθενείς για τα δικαιώματά τους και την ψηφιακή υγεία
- Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες
- Ιράν: Εντείνει τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις – 8 νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε εκτοπισμένους στον Λίβανο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442