Εξαρθρώθηκε σπείρα που υπεξαιρούσε χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς
Οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα με τη σχηματισθείσα δικογραφία.
Μια υπόθεση διαδικτυακής απάτης σε βάρος πελάτη τράπεζας εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, αφού απέστειλαν σε πολίτη παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (phishing mails) και με το πρόσχημα ότι οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης του σε διαδικτυακές υπηρεσίες τράπεζας έχουν λήξει, κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς πρόσβασης, καθώς και τον πρόσθετο κωδικό ασφαλείας.
Στη συνέχεια, οι δράστες πραγματοποίησαν μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμό τρίτου.
Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δύο ατόμων στην υπόθεση, ενός αλλοδαπού και ενός Έλληνα, ενώ οι άνδρες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του Έλληνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις απάτης, σε βάρος πελατών τραπεζών.
Τέλος, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες που είναι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μην παραχωρούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (username και password), καθώς και του πρόσθετου κωδικού ασφαλείας, αν δεν βεβαιωθούν ότι βρίσκονται σε φυσικό περιβάλλον τράπεζας.
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Λάρισα: «Τρελή» πορεία ΙΧ κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Νεκρός ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-122x85.jpg)










![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442