Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Συγγνώμη» από τη Βρετανική Αστυνομία για χρήση της σημαίας του ψευδοκράτους

«Συγγνώμη» από τη Βρετανική Αστυνομία για χρήση της σημαίας του ψευδοκράτους

Η εικόνα με τη σημαία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» είχε προωθηθεί στις σελίδες της Υπηρεσίας Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Ενφιλντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου παραδέχθηκε το λάθος της και απολογήθηκε για την τοποθέτηση σημαίας του ψευδοκράτους σε περίπτερο του Τουρκικού Αστυνομικού Συνδέσμου κατά τη διάρκεια περσινής εκδήλωσης στο βόρειο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, η σημαία είχε τοποθετηθεί μαζί με τουρκικές σημαίες στον πάγκο του τουρκικού αστυνομικού συνδέσμου στο Τουρκοκυπριακό Φεστιβάλ στην περιοχή Donkey Lane του Ενφιλντ, στις 17 Ιουνίου 2018.

Εσωτερική έρευνα

Η εικόνα με τη σημαία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» είχε προωθηθεί στις σελίδες της Υπηρεσίας Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Ενφιλντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση οδηγήθηκε σε εσωτερική έρευνα κατόπιν επίσημης διαμαρτυρίας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πόρισμα της έρευνας, η αρμόδια τοπική αστυνομική προϊσταμένη Νουσρίτ Μεχτάμπ απολογήθηκε εκ μέρους της υπηρεσίας της.

Σημείωσε επιπλέον ότι από το περιστατικό προκύπτει η σαφής ανάγκη εκπαίδευσης και καθοδήγησης των αστυνομικών της τοπικής υπηρεσίας ως προς τη χρήση της συγκεκριμένης σημαίας ενώ βρίσκονται εν ώρα υπηρεσίας.

Στην περιοχή αρμοδιότητας της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας, στους δήμους Ενφιλντ και Χάρινγκεϊ, ζουν πολλοί Κύπριοι.

«Καλωσορίζω την απολογία»

Ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής είχε γράψει στη διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ, επισημαίνοντας την έλλειψη νομιμότητας της σημαίας και την αίσθηση βαθιάς ασέβειας και προσβολής που αισθάνθηκε η κυπριακή παροικία.

«Καλωσορίζω την απολογία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και τη σύσταση να δοθούν οδηγίες ώστε να αποτραπεί η επανάληψη αυτού του περιστατικού, το οποίο έχει προκαλέσει σημαντική προσβολή σε βάρος της κοινότητάς μας», δήλωσε ο κ. Καραολής.

Ευχαρίστησε επίσης τον Σύνδεσμο Ελλήνων και Κυπρίων Μελών Προσωπικού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και τον πρόεδρό του Τομ Χατζησάββα για την υποστήριξη και τις συμβουλές του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024