Ανάπτυξη 2,2% προβλέπει η EBRD για την ελληνική οικονομία
Ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,2% το 2019 και το 2020 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης
Συνέχιση της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία προβλέπει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD), σημειώνοντας σε έκθεσή της ότι προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,2% τόσο το 2019 όσο και το 2020 από 1,9% το 2018.
Η έκθεση προβλέπει ότι η ανάπτυξη στις περιοχές που δραστηριοποιείται η EBRD αναμένεται να ακολουθήσει την τάση της παγκόσμιας οικονομίας και να είναι χαμηλότερη το 2019, πριν ανακάμψει πιθανόν το 2020, όταν η Τουρκία αναμένεται να επανέλθει σε θετικό έδαφος μετά τη φετινή ύφεση της οικονομίας της.
Η EBRD αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το 2019 και αναμένει τώρα έναν μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,3% στις οικονομίες της EBRD έναντι 0,6% που προέβλεπε τον περασμένο Νοέμβριο και έναντι ανάπτυξης 3,4% το 2018. Προβλέπει, επίσης, ανάπτυξη 2,6% για το 2020.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι περιοχές της EBRD επηρεάσθηκαν αρνητικά από τη σημαντική επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου. Η εγχώρια ζήτηση συγκρατήθηκε στις περισσότερες οικονομίες, με εξαίρεση την Τουρκία, όπου η ζήτηση κατέρρευσε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Η EBRD προβλέπει ότι η ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας, από μία αναμενόμενη ύφεση 1% φέτος, θα είναι πιθανόν σταδιακή.
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442