Σρι Λάνκα: Σχεδιασμό νέων επιθέσεων από την ίδια ομάδα «βλέπουν» οι ΗΠΑ
«Θεωρούμε ότι η τρομοκρατική απειλή υφίσταται και πιθανόν να υπάρχουν ενεργά στοιχεία που σχεδιάζουν επιθέσεις», δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβης στη Σρι Λάνκα Αλάινα Τέπλιτς.
Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι μέλη της ένοπλης οργάνωσης που κατηγορείται για τις πολύνεκρες επιθέσεις ανήμερα το Καθολικό Πάσχα στη Σρι Λάνκα, πιθανόν να διαφεύγουν και να σχεδιάζουν περισσότερα χτυπήματα, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβης στη Σρι Λάνκα Αλάινα Τέπλιτς.
«Θεωρούμε ότι η τρομοκρατική απειλή υφίσταται και πιθανόν να υπάρχουν ενεργά στοιχεία που σχεδιάζουν επιθέσεις. Ενεργά μέλη της οργάνωσης που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις ανήμερα το Πάσχα, πιθανόν να διαφεύγουν της σύλληψης», δήλωσε η Τέπλιτς στο πρακτορείο Reuters.
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν λόγους να πιστεύουν ότι η ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις δεν έχει πλήρως καταστεί ανενεργή.
«Θεωρούμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός επιθέσεων», σημείωσε η Τέπλιτς.
Οι αρχές της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν ότι μεταξύ των 253 νεκρών από τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου σε εκκλησίες και ξενοδοχεία υπάρχουν 42 ξένοι υπήκοοι: 11 από την Ινδία, 6 από τη Βρετανία, 4 από την Κίνα και 3 από τη Δανία. Δώδεκα ξένοι παραμένουν αγνοούνται, ενώ πιθανολογείται ότι οι σοροί τους βρίσκονται μεταξύ εκείνων που δεν έχουν αναγνωριστεί στο νεκροτομείο του Κολόμπο.
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 40 ξένους υπηκόους, μεταξύ των νεκρών.
- Fuel Pass: Τα ψιλά γράμματα της επιδότησης – Πότε θα κόβονται οι αιτήσεις
- Συνταγή: Μωσαϊκό σοκολάτας με κουβερτούρα και φιστίκια
- Ιράν: Ο Τραμπ ξηλώνει κι άλλους αξιωματικούς μετά τον αρχηγό του στρατού ενώ απειλεί με χτυπήματα σε πολιτικές υποδομές
- Ιρανικές επιθέσεις σε Ισραήλ και Κουβέιτ
- Όλα μωβ: 12 τροφές πολύτιμες για τον οργανισμό μας
- Επιμένει η κακοκαιρία Erminio: Καταιγίδες σε πέντε περιοχές, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη
- ΥΠΑ: Αναταράξεις στην προμήθεια των νέων ραντάρ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442